...

Wat verdient Farah bij Massagewereld?

“Is jouw geld al binnen, Farah?”
Verbaasd kijk ik Blues aan.
“Ik heb pas twee weken gewerkt, dus verwacht pas volgende maand uitbetaald te worden.”
Toen ik de bank-app op mijn telefoon opende schrok ik me rot. Geld, veel geld. Ik heb in twee weken meer verdiend dan dat ik in mijn vorige baan per maand kreeg.

“Blues, wie kan ik bellen om een fout door te geven?”
“Heb je te weinig?”
“Nee, veel te veel.” 

“Wil je dat ik even meekijk?”
Samen kijken we het na, tellen mijn eerste acht werkdagen bij elkaar op en zo kom ik erachter dat het gewoon klopt. Met acht dagen werken heb ik een ruim maandsalaris verdiend. Het is bijna niet te bevatten. De dames in de meidenkamer moeten een beetje om me lachen.
“Je bent zo geschokt, dat je vergeet blij te zijn”, lacht Serena. In mijn hoofd tel ik constant, maar kom steeds op hetzelfde bedrag uit. Er is echt geen fout gemaakt. Al dat geld is voor mij. Ik heb het allemaal bij elkaar gemasseerd.

Masseuse Massagewereld

In mijn volgende rekensom houd ik rekening met mijn vaste lasten. Huur, gas, electriciteit, water, eten, verzekeringen. Ik houd nog steeds geld over. Langzamerhand voel ik blijdschap opborrelen. Misschien heel truttig, maar al twee jaar heb ik een nieuwe koelkast nodig en nu kan ik hem gewoon kopen! En als ik een niet te dure koop, heb ik zelfs nog een piepklein buffertje over. Met acht dagen werken.

De andere dames zitten inmiddels ook in gedachten hun geld te tellen. Wát een bedragen. Ik weet niet wat ik hoor. De één gaat alles direct uitgeven, de ander lost schulden af. Weer een ander is aan het sparen voor een familiebezoek aan de andere kant van de wereld.

Ik vraag of dit toevallig een topmaand is geweest, maar de gestorte bedragen blijken bij een middelmatige maand te horen.
“Niks bijzonders.”
Om heel eerlijk te zijn vond ik mijn nieuwe baan al heel erg leuk, maar ná het ontvangen van mijn eerste salaris ben ik er helemaal dolblij mee. In gedachten maak ik mijn hele huisje weer mooi, ga ik misschien zelfs voor het eerst in jaren weer op vakantie, wie weet.

In twee weken tijd is mijn kleine wereld op zijn kop gezet. Toen ik aan de baan begon had ik mijn twijfels. Is dit wel iets voor mij? Kan ik er wel van leven? Ben ik wel mooi genoeg? Pas ik in dat wereldje?

Inmiddels kan ik elke vraag met een volmondig ‘ja’ beantwoorden.
Mijn wereld is in heel positieve zin op zijn kop gezet!