MassageWereld Eindhoven heropent haar deuren

Elke salon van MassageWereld heeft een aantal ‘vaste dames’. Zij hebben een duidelijke voorkeur voor één salon. Vaak heeft dit te maken met afstand, sfeer en vaste klanten. Een ander deel van de masseuses rouleert tussen de verschillende salons. Zij reizen het hele land door om te werken en vinden juist de afwisseling fijn. Zelf ben ik een standvastig type en heb duidelijke voorkeur voor één kleinere salon.

Afgelopen januari, de 22eom precies te zijn, stap ik vrolijk de salon binnen om mijn nieuwe werkweek fris te starten. Het is maandag. Over het algemeen werkt er dan een vast, gezellig ploegje. Vandaag hoor ik al bij de receptie veel stemmen vanuit de ‘meidenkamer’. Een beetje verbaasd loop ik naar achter. Hoe dichterbij ik kom, hoe beklemmender de sfeer wordt. Acht gezichten kijken me aan wanneer ik de deur open. Acht dames, terwijl er maar vier massagekamers zijn, dat is raar. Niemand kijkt vrolijk en dat is zo mogelijk, nòg vreemder.

 ‘Eindhoven is afgebrand’ De woorden galmen even door de ruimte voor het tot me doordringt. Eindhoven is afgebrand. Eén van de masseuses schiet vol, “Hoe kan dit toch gebeuren?” snottert ze.
Ik weet niet wat ik moet zeggen. ‘Wat moeten we nu?’ Denkend over een antwoord, besef ik al snel dat dat er op dit moment niet is. In grafstemming kleden we ons om en starten de werkdag. Een paar uur later komt de eigenaar verslagen binnen. Ook zonder antwoorden, maar met de intentie om ons, en dan met name de dames van Eindhoven, een hart onder de riem te steken. We gaan het samen oplossen, dat is wel duidelijk.

De afgelopen maanden hebben de Eindhovense dames gerouleerd in de verschillende salons. Iedere masseuse heeft een stapje terug gedaan om haar collega’s ook ruimte te gunnen om te kunnen werken. Pas werkzaam bij MassageWereld raak ik onder de indruk van de loyaliteit en collegialiteit onder de dames. Ook de doortastendheid en het doorzettingsvermogen van de directie trof mij diep.

Inmiddels is de salon in Eindhoven bijna klaar om weer geopend te worden.
Niemand mag nog iets zien, maar volgens goed ingelichte bronnen wordt MassageWereld Eindhoven het paradepaardje onder de salons. Mooi, luxe en ook duurzaam herbouwd zal deze salon vanaf 17 september weer veel mensen een broodnodig stuk ontspanning gaan brengen. Voor werknemers en masseuses zal het pand aan de Leenderweg weer snel ‘thuis’ betekenen.

De Eindhovense dames beginnen zoetjesaan al een beetje afscheid te nemen van hun “surrogaat-huizen” in Nijmegen, Weert, Den Bosch en Soest. Ongetwijfeld gaan we hen af en toe nog zien en anders zoeken we hen gewoon op in combinatie met een werkdagje Eindhoven, want wie wil er niet een keertje naar toe?

16 September a.s. wordt de salon heropend! Wat een feest!

Iedereen is uitgenodigd: personeel, masseuses, alle klanten van elke salon, maar ook buurtbewoners en geïnteresseerden.
Kom ook een kijkje nemen!

Dan zullen we je, onder het genot van een hapje en een drankje, laten zien wat een mooi, integer bedrijf wij zijn.

opening-eindhoven