...

Marieke/ Farah’s eerste parenarrangement bij Massagewereld.

‘Farah, je hebt een afspraak om twee uur’, roept onze receptioniste in het voorbijgaan.
‘Oja? Wie is het?’ Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar elke klant die, uit al mijn prachtige collega’s, mij heeft uitgekozen. Dat hij de moeite heeft genomen om te bellen en ook nog een reservering heeft gemaakt maakt dat ik me speciaal voel.
‘WIE zijn het, bedoel je! Het is een koppel.’
Slik.
Schrik.
Ik heb de training wel gehad, maar heb nog nooit een stelletje gemasseerd. Snel loop ik naar de meidenkamer, waar twee collegaatjes koffie zitten te drinken en lekker aan het bijkletsen zijn.
‘Help! Ik heb een parenarrangement, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Jullie wel?’ Allebei knikken ze bevestigend.
‘Vertel alles.’ Zelf tap ik ook een lekker bakje koffie en ga bij hen zitten.

‘Heb je de training gehad?’ is de eerste retorische vraag.
‘Tuurlijk, anders zou ik het toch niet mogen doen?’
‘Dan gaat het je wel lukken. Geef gewoon aan dat je nog niet veel ervaring met stellen hebt en probeer ze nét zo tevreden te maken als een soloklant.’
‘Maar die vrouw, hoe kan ik het beste rekening houden met haar gevoelens?’
‘Praat, Marieke, praat. Vraag vooraf wat ze van de massage verwachten, wat hun wensen zijn, tot hoever je mag gaan en of ze van jou een hoogtepunt willen, of het in het half uurtje privé, dat ze aan het eind van de massage samen mogen zijn, samen willen beleven.’
‘Oh, dankjewel, hier heb ik echt iets aan.’
‘Probeer zelf op je gemak te zijn, dan kun je hen ook gemakkelijker laten ontspannen. Het is eigenlijk altijd heel gezellig!’
Nippend van mijn koffie laat ik de informatie even indalen.

Tringgggg

Er zit een tril in mijn oog die er niet meer uit wil. Ik loop naar kamer 5, met bad, en zorg dat alles er piekfijn uitziet.
Bubbels? Check.
Hapjes? Check.
Massagebed netjes? Check.
Lekker geurtje in het bad? Check.

Masseuse Massagewereld

‘Farah? Jouw afspraak is er!’
Heel zachtjes zet ik het enorme bad aan, zodat het over een uur precies vol en warm genoeg is en loop naar de wachtkamer. Op het moment dat ik binnenloop stokt hun gesprek. Verwachtingsvol kijken vier ogen naar mij op. Ik besef dat dit ook voor hen de eerste keer is en de honderd kilo spanning op mijn schouders valt met een grote bonk op de grond. Met een brede lach stel ik me aan hen voor en zie dat ook hun nervositeit vermindert. Even ga ik bij ze zitten, deel snoepjes uit en babbel een beetje met ze.
Wat zijn ze leuk!

‘Wij gaan een gezellig uurtje tegemoet, ik heb er zin in,’ zeg ik, opstaand om ze mee naar de kamer te nemen. ‘Het voelt nu al fijn,’ zegt de vrouw.

Ik vermoed dat het koppelarrangement één van mijn favoriete massages gaat worden.