...

Eerste werkdag bij Massagewereld

“Hi, ik ben Marie… Uh…Farah.”

Een half uur voor openingstijd loop ik de ruimte, die liefkozend ‘meidenkamer’ wordt genoemd, binnen. Er zitten al een aantal dames. Een beetje verlegen stel ik mij met mijn pas verworven naam voor. Om mijn vergissing – Ik ben zó gewend aan Marieke- wordt hartelijk gelachen.
“Lust je koffie?” June, een mooie vrouw met prachtige amandelvormige ogen, kijkt me vragend aan.
“Heerlijk.”
“Loop even mee, dan leg ik je het apparaat gelijk uit.” Ik voel de spanning uit mijn lichaam glijden. Met een heerlijke kop koffie in mijn handen kijk ik eens rond naar mijn nieuwe collega’s. Prachtige vrouwen, stuk voor stuk. De onzekerheid begint weer stiekem te kriebelen.

“Kom Farah. Het is bijna tien uur. We gaan zometeen open. Heb je kleding bij je?” Ik knik.
“Wil je dat we meekijken? We zorgen er met zijn allen voor dat jouw eerste dag een topdag wordt.” Blij trek ik alles uit mijn tas. Met zijn vijven wordt gediscussieerd wat wel kan, wat niet, wat te degelijk is en wat te bloot. Het lijkt wel of ik met vriendinnen op het punt sta naar een feest te gaan! Lekker tutten, lekker kletsen en ondertussen meeluisteren naar de belevingen op de kamers van Massagewereld, afgewisseld met privéverhalen. Tot mijn grote verbazing voel ik me direct thuis.

 

 “Dames, voorstellen!”

Nu al? Ik schiet in de stress. Wat moet ik doen? Wat moet ik zeggen?
“Kom maar na mij, dan kun je even meeluisteren”, fluistert June. Dankbaar loop ik achter haar aan richting de wachtkamer.
“Goedemorgen, ik ben June”, hoor ik haar stem, voordat zij weer naar buiten komt en mij bemoedigend toeknikt. Twee seconden verzamel ik moed, recht mijn rug, fake zelfverzekerdheid en loop naar binnen.

Er zit een blonde mijnheer van een jaar of vijftig. In zijn ogen ontwaar ik dezelfde onzekerheid die mij op dit moment ook beheerst. In drie stappen ben ik bij hem. Hij krijgt mijn stralendste lach.
“Goedemorgen, ik ben Marie… Uh… Farah!” stotter ik. De man pakt mijn uitgestoken hand en kan met moeite zijn lach onderdrukken. Snel maak ik me uit de voeten. Terug in de meidenkamer vertel ik met een rood hoofd wat er gebeurd is.
“Geeft niks, volgende keer beter.”

De vriendelijke mijnheer kiest voor een uur body-to-body met June. Op haar uitnodiging kijk ik mee met de voorbereidingen op de kamer. Is de kamer 500% hygiënisch? Hoeveel handdoeken zijn er nodig? Hoe warm je de olie op? Samen maken we het grote bed massageklaar.
“Dank je, schat.” Ik loop terug naar de meidenkamer. June haalt de mijnheer op om hem een heerlijke massage te geven.

 

Masseuse Massagewereld

“Als je bij de volgende ronde niet gekozen wordt, wil je dan meedoen met één van ons? Als de klant het goed vindt, natuurlijk.”
“Eh… Ja, graag!”
“Dan kun je even afkijken hoe het er aan toe gaat op de kamer.”
Het ‘warm bad-gevoel’ zit nu definitief in mijn systeem.
Wát een fijne meiden.
Wat een sympathiek bedrijf.

 

Ik ga voor de eerste keer masseren zometeen, maar sta niet alleen.
Het voelt goed.