...

Interne opleiding bij MassageWereld

“Trek allemaal maar je kleding uit”
Coach Dee geeft zelf het goede voorbeeld en staat in no time naakt voor ons. Mijn twee medecursisten -een prachtige Antilliaanse en een stoere bikerchick- en ik ontdoen onszelf schuchter van onze omhulsels. We staan in een massageruimte in de kelder van een eeuwenoud pand. De kamer is prachtig gestileerd, met overduidelijk respect voor de historie. Voor ons staat een groot bed met een wandvullende spiegel erachter. Mijn grote vijand bij binnenkomst. Mijn metgezel als ik straks de ruimte verlaat.

“De bodywash, daar gaan we mee beginnen.” Dee laat het water lopen en nodigt mijn medestudent onder douche uit. Langzaam en duidelijk leidt ze ons de erotische wereld in. Onze angst bij binnenkomst heeft plaatsgemaakt voor enthousiasme en voordat we het zelf in de gaten hebben, staan we elkaar als volleerde masseuses in te soppen. Tevreden kijkt Dee toe. “Voor deel één zijn jullie geslaagd”.

Basismassagetraining

De basismassagetraining verloopt zo soepel en ontspannen, dat ik mij er niet meer bewust van ben naakt te zijn. Ook wordt mij steeds duidelijker wat dat lichaam van mij allemaal kan. Ik ben er wel trots op. Binnen een paar uur leren we meerdere verschillende technieken, aangepast aan onze eigen lichamen. Begeleid door flesjes warme olie en een waterval aan vragen.
“Geen seks, hè, Dee?”
“Absoluut geen seks! Just a happy end.”
“Oh, gelukkig. Daar ligt toch wel de grens…”
“Dat is bij iedereen hier”, lacht Dee, “Kom, laat jij nog maar eens die billenmassage van je zien.”
Met mijn billen masseer ik haar sensueel van top tot teen. Ook de andere dames hebben de techniek razendsnel onder de knie. Ook dit gedeelte hebben we binnen een paar uurtjes onder de knie.

Masseuse Massagewereld
Masseuse Massagewereld

“En nu… De watermassage!”
Nogmaals doorlopen we dezelfde training, maar nu worden de massages met heerlijk handwarm water en bruisend sop gegeven. Het maakt onze lichamen zo glad dat de body to body nóg makkelijker glijdt. Als Dee zegt dat ze helemaal tevreden is, vind ik het bijna jammer om mijn kleren weer aan te moeten trekken.

Nickname

“Weet je al welke naam jij neemt?” vraagt Dee, terwijl ze koffie inschenkt
“Uh… Ik heet toch al Marieke?”
“Om jouzelf te beschermen mag je een nickname uitkiezen. Deze gebruik je in de salon. Jouw en mijn privacy is bij Massagewereld het allerbelangrijkst. Denk maar eens na over een leuke naam.”

Met mijn medecursisten lachen we een beetje over het namen-dingetje. Dat is nog best moeilijk. Maar wel fijn. Privacy is wel belangrijk in dit vak. Ondanks dat het werk best onschuldig is, wil je toch niet dat je buurman weet wat je doet. Onder een andere naam heb je zelf in de hand wie wat weet over jou.

Na lang wikken en wegen besluit ik Farah als werknaam te kiezen. Kort en krachtig.
Overmorgen heb ik mijzelf in laten plannen.
Let the games begin.