...

Solliciteren bij Massagewereld

Donderdagochtend 6.00u.
Na een slapeloze nacht besluit ik toch maar op te staan. Sinds de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek gieren de zenuwen me al door de keel. Had ik maar een madeliefje bij de hand. Dan zou na het laatst geplukte blaadje mijn twijfel tenminste verdwenen zijn en zou de bloem het weggenomen hebben, niet ik. ‘Stel je niet aan!’ vermaan ik mijzelf en stap onder de douche.

Wat moet ik aan? Wat trek je aan voor een sollicitatiegesprek als erotisch masseuse? Weer slaat de schrik mij om het hart. Ik ga écht niet als één of andere sloerie over straat. Een simpel zwart jurkje. Geschikt voor elke gelegenheid zei de verkoopster destijds. Hopelijk ook voor deze. Nu de make up. Na lang wikken en wegen besluit ik maar gewoon als mijzelf te gaan. ‘Take it or leave it’.

De klok kruipt langzaam richting het middaguur. Nog drie uur. Nog twee uur. Nog één uur. Oh, shit, ik moet opschieten. Om vijf voor elf loop ik langs de salon. Om drie voor elf nog eens. Om één voor elf heb ik genoeg moed verzameld en druk op de bel.

Vrolijk zwaait de deur open.

“Hai”, roept de receptioniste vriendelijk. “Jij bent zeker Marieke? Ik zat al op je te wachten!”
“Ja, uhm… Ik..Ik ben Marieke.” Hartelijk schudt ze mijn hand, zichzelf ondertussen voorstellend als Sandy. Wat is ze leuk!
Na mij voorzien te hebben van een kop koffie, neemt ze me mee naar een kamertje.

“Wat leuk dat je interesse hebt om bij ons te komen werken. Wat verwacht je ervan?”
“Nou, ik, uhm, ik weet het niet. Het lijkt me gewoon leuk.”
“Kun je masseren?”
“Nee…”
“Dat maakt niets uit, wij leiden onze masseuses zelf op om onze hoge standaard te kunnen waarborgen.”
“Dat is fijn!”
Door haar positieve houding glijden de zenuwen langzaam van me af. Als iedereen zo leuk is, ga ik het gewoon proberen, bedenk ik me. Als ze me willen.
“Maar hoe moet een masseuse eruit zien?”, gooi ik het ‘uiterlijk-balletje’ voorzichtig op.
“Je bent prachtig. Elke vrouw is prachtig op haar eigen manier. Je zult het nog druk gaan krijgen hier.”

Onbewust slaak ik een zucht van opluchting.

De uitdrukkelijke mededeling ‘geen seks’ gaf de doorslag. Ik ga het gewoon doen! Kan mij het schelen. Als het niet leuk is, ben ik zó weer gestopt.

Het enthousiasme waarmee Sandy mij deze onbekende wereld in leidt, werkt aanstekelijk. Aan het eind van het gesprek kan ik niet meer wachten tot ik mijn eerste cursus krijg.
Wie had dat ooit gedacht?
Marieke als erotisch masseuse.
Als dat geen hoogtepunt wordt in mijn leven!