...

We gaan weer open!

15 maart 2020

Nét op tijd ren ik onze salon binnen. Om twaalf uur heb ik een afspraak met een hele leuke klant, dus ontsmet ik de kamer en zoek snel mijn spullen bij elkaar.  Perfect getimed gaat de bel op het moment dat alles klaarstaat.

“Ben je verkouden? Heb je andere corona-gerelateerde klachten?” hoor ik de receptioniste vragen. Na een ontkennend antwoord desinfecteert mijn klant zijn handen en kan het feest beginnen.

Zoals altijd krijgt Leo een massage waar we beiden blij van worden. Nietsvermoedend zeg ik hem dat ik altijd probeer om elke massage te geven alsof het mijn laatste is. Het is een drukke dag. Ondanks de stijgende angst blijft de behoefte aan persoonlijk lichamelijk contact altijd belangrijk, blijkt.Tijd om naar de persconferentie van Rutte te kijken is er niet.

Van het éne op het andere moment slaat de stemming om.

“We gaan sluiten!” Onze receptioniste is zichtbaar geschrokken. Iedereen raapt wezenloos zijn spullen bij elkaar. Niet wetend wanneer we elkaar weer zien nemen we bedrukt afscheid.

Maandenlang leven we in onzekerheid. Onderling is er veel contact tussen masseuses, receptionistes en directie. Er is ineens een gat gevallen in ieders leven. Qua tijd, qua sociale contacten, maar ook financieel. Het is een klotetijd, maar zolang we het samen doormaken, lukt het wel!

 24 juni 2020

De meesten van ons hebben niet eens zin om naar de laatste corona-persconferentie te kijken. Een enkeling doet het toch. Al snel vliegen de aapjes over en weer. We mogen weer open! Twee maanden eerder dan gepland. Iedereen is opgetogen!

 

Op één juli is het zover. Alle Nederlandse massagesalons van Massagewereld openen om tien uur weer hun deuren. Het gezegde ‘ Je weet pas wat je hebt, op het moment dat je het moet missen’ is geen cliché. We hebben er allemaal weer zo verschrikkelijk veel zin in!

Natuurlijk zullen wij onze en jullie gezondheid beschermen en ons aan alle regels van het RIVM houden, maar… We gaan open en maken er weer een feestje van. Elke massage weer!

 

Maak snel een reservering met jouw favoriete masseuse.
Wedden dat zij jou ook gemist heeft?