...

Met de auto naar Antwerpen? Let op de lage-emissiezone.

De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn sinds februari een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen er niet meer rijden om de luchtkwaliteit te verbeteren. De toelatingsvoorwaarden gelden altijd en zijn zowel van kracht op Belgische als op buitenlandse voertuigen. Wie met een niet toegelaten voertuig de zone binnenrijdt, krijgt een boete.

Mag mijn voertuig de zone in?

Of uw voertuig de zone wel of niet binnen mag, hangt af van de Euronorm. Op www.sna.be/lez vindt u een online test die snel uitsluitsel geeft of uw voertuig toegelaten is of niet.

De controle gebeurt met camera’s met nummerplaatherkenning. Rijdt een niet-toegelaten voertuig de zone binnen, dan volgt een boete.

De LEZ omvat de hele binnenstad en Linkeroever. U herkent de LEZ aan dit verkeersbord.

 

Verplichte registratie voor buitenlandse nummerplaten (behalve Nederlandse)

Wilt u met een voertuig met buitenlandse nummerplaat de zone inrijden? Dan moet u eenmalig het voertuig registreren via deze tool, ook al voldoet uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden. Toegelaten voertuigen met een Nederlands kenteken, hoeft u niet te registreren. De registratie is gratis en kan tot 24 uur na het binnenrijden van de zone.

Wat zijn mijn alternatieven?

Wilt u de lage-emissiezone vermijden met uw voertuig? Dan kan u gebruik maken van de Park&Rides die buiten de zone liggen. Met het openbaar vervoer geraakt u snel en goedkoop tot in de binnenstad.

Antwerpen is bovendien zeer vlot met de trein bereikbaar. Stap uit in Antwerpen-Centraal en u bent meteen in het hart van de stad. Van hieruit reist u makkelijk naar uw eindbestemming via bus, tram, taxi of gewoon te voet.

Meer informatie

Op de website www.slimnaarantwerpen.be/lez leest u alle informatie over de lage-emissiezone.